Hoe bereid jij je voor op de hittegolf?

Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar. De één geniet van de warmte, maar voor de ander is de warmte juist een grote last en kan de hitte niet snel genoeg verdwijnen. Het was de afgelopen weken al warm, maar deze dagen lopen de temperaturen nog hoger op. Vandaag kan het lokaal maar liefst 37 graden worden en de kans is groot dat we officieel te maken krijgen met een hittegolf. 

Onze gedachten zijn bij de ouderen, die nog wel het meest last hebben van de warmte en waarbij deze hitte zelfs gevaarlijk kan zijn. Uitdrogen en oververhitting liggen bij deze hoge temperaturen op de loer. Niet alleen ouderen, maar ook jij als zorgmedewerker of ZZP’er moet je hoofd koel houden in deze tropische temperaturen! Daarom hebben wij hier 5 tips, om je te wapenen tegen de hittegolf:

  1. Drink voldoende water! Het lijkt logisch met dit weer, maar het wordt toch nog door een hoop mensen vergeten. Met dit weer is het belangrijk om minstens 2 liter water te drinken per dag.
  2. Draag luchtige kleding of een pet: Draag zo min mogelijk verschillende lagen kleding. Een feit is ook dat witte kleding de warmte afstoot en dat donkere kleding de warmte juist opneemt. Een pet zorgt ook voor goede bescherming voor als je buiten in de wijk aan het werk bent. Zo voorkom je een verbrand gezicht en oververhitting.
  3. Gebruik regelmatig zonnebrandcrème: Werk je buiten in de wijk(of lig je op het strand), smeer je dan goed in. Gebruik een zonnebrand met een hoge factor. De voorkeur gaat uit naar een waterproof variant, want je zweet wat af op zo’n dag.
  4. Trakteer jezelf en je collega’s op een ijsje: Ondanks dat de waterijsjes bijna uitverkocht zijn in Nederland, kan je heel makkelijk zelf ijsjes maken. Wil je weten hoe je dit doet? Bekijk dan deze link.
  5. Als laatste, vergeet natuurlijk de ouderen niet: Het is belangrijk dat de ouderen voldoende drinken. Drink samen een glas water of een frisje. Let ook goed op uitdrogingsverschijnselen en zorg dat zij ook de hierboven aanbevolen kleding dragen.

Hopelijk houd jij je hoofd koel door middel van deze tips! ZBW wenst jou succes en sterkte toe in deze warme zomerperiode!

Ben je ZZP’er van ZBW, trakteer jezelf vandaag dan op een ijsje en declareer je bonnetje bij ons en wij vergoeden je ijsje. Ben je benieuwd hoe het is om als ZZP’er een opdracht aan te gaan via ZBW of benieuwd welke opdrachten wij op dit moment open hebben staan? Neem dan een kijkje op onze website, hier hebben we onze vacatures op een rijtje gezet. Of neem contact op met 085-0653148, we vertellen je er graag meer over.

↞ Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

© 2021, Zorg- en Bemiddelingsbureau Witting | Algemene Voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring

Webdesign door csWebHosted